天底下三件事

第一件是,“自己的事”
上不上班,吃什么东西,开不开心,结不结婚,要不要帮助人…..自己能安排的皆属之。
 
第二件是,“别人的事”
小张好吃懒做,小陈婚姻不幸福,老陈对我很不满意,我帮助别人~别人却不感激…..别人在主导的事情皆属之。
 
第三件是,“老天爷的事”
会不会刮风,地震,战争…..人能力范围以外的事,都属于老天爷的管辖范围。
 
 
 
人的烦恼就是来自于:
忘了自己的事,爱管别人的事,担心老天爷的事。
 

要轻松自在其实很简单
打理
 自己的事,不去管别人的事,不操心老天爷的事

所以,下次心情不好时,问问自己,那件事到底是的事。

 

This entry was posted in 自我增值. Bookmark the permalink.

发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 更改 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 更改 )

Connecting to %s